Усманов: Тиери Анри ме караше да купя Арсенал


Н. Гавазов

Усманов: Тиери Анри ме караше да купя Арсенал

Руският бизнесмен Алишер Усманов призна, че легендата на Арсенал Тиери Анри го е призовал да закуби контролният пакет с акции на клуба. Както е известно, Усманов притежава 29.9 процента от акциите на Арсенал и по този показател отстъпва само на американеца Стив Крьонке, в чиито ръце на практика се намира клуба.

Усманов, който по богатство е 28-ти в света призна, че е бил готов да закупи Арсенал в миналото, но просто е нямал тази възможност.

„Харесват ми много футболисти и с някои от тях аз поддържам връзка. Вероятно, най-любимият за последните 10-15 години е Тиери Анри. Той ме караше да закупя всички акции на клуба. Когато възникна шанс да го направя и да стана основен акционер, не мислех два пъти. Дори имах намерение да взема клуба под свой пълен контрол. Това обаче се оказа невъзможно, тъй като няколко човека предпочетоха да извлекат изгода за себе си и да ме направят враг. Представиха ме като пират и враг. Тази битка те я спечелиха", заяви Усамов в ефира на RFI Monde.

„Мисля, че Арсен Венгер е един от най-добрите треньори в света, но никак не му е леко. Смятам, че той заслужава да има възможност да купува тези играчи, от които има нужда Арсенал, а не постоянно да бъде ограничаван. Да купува добри футболисти и да не продава своите на конкуренцията. Ако Арсенал продава, всичко се стоварва на главата на Венгер. Но той няма избор - налага му се да жертва заради политиката на клуба. Всичко се намира в ръцете на мистър Крьонке и аз искрено се надявам да доведе клуба до успех, дори плановете му да се различават от моя", завършва бизнесменът.

 

  Сподели
131