Джерард: Не съм съгласен с трансферната политика на клуба


Н. Гавазов

Джерард: Не съм съгласен с трансферната политика на клуба

Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард сподели мнението си за трансферната политика на клуба. Както е известно, мениджърът на мърсисайдци Брендън Роджърс заяви, че районът, в който се намира град Ливърпул е богат откъм добри и млади футболисти и остава само да бъдат намерени. Джерард обаче не е много съгласен с това твърдение.

„Честно казано, не съм съгласен с политиката за покупка на млади играчи. Помня много случаи по целия свят, когато са купувани футболисти на 28-29 години и дори по-възрастни и са показвали превъзходен футбол. Например, Гари Макалистър когато дойде в Ливърпул. Сега такъв пример може да стане Франк Лампард. Не е моя работа, но ако Челси не успее да го задържи и той премине в друг отбор, това ще е голяма грешка, защото той поне още две години ще показва добър футбол", заяви Джерард в интервю за The Guardian.

„Мога да разбера подобна политика, ако всички искат да купуват млади играчи. Мога да ги разбера, но не съм съгласен с тях, че трябва да се прави точно така. Смятам, че към младите футболисти трябва да се добавят опитни футболисти, тъй като опитът им е нужен, за да може младите да се адаптират в английската Висша лига. Много научих от Макалистър. Сега наблюдавам Астън Вила и виждам, че болшинството от играчите ще станат добри футболисти. На този тим са нужни 2-3 по-възрастни играчи, които д аги направляват. За успеха е необходим правилният баланс", завършва капитанът на „червените".

 

  Сподели
193