Венгер съжалява за разпродажбата на звездите си


Н. Гавазов

Венгер съжалява за разпродажбата на звездите си

Арсен Венгер призна, че винаги ще съжалява, че не е успял да реализира потенциала на Арсенал през последните две години, когато ключови играчи бяха продадени на други отбори. Както е известно, след като френският специалист постигна големи успехи по-рано, плановете му да изгради боеспособен тим бяха разбити от напускането на някои добри играчи като Сеск Фабрегас, Самир Насри, Робин ван Перси и Алекс Сонг.

В интервю за списание Four Four Two Венгер призна, че сега нещата са щели да изглеждат по-различно, ако отборът е можел да запази своите таланти.

„Съжалението ми е свързано с това, че вече имахме страхотен отбор, който можеше да се бори на четири фронта. Това беше преди две или три години. Тогава просто изпуснахме Барселона, когато можеше да вкараме в последната минута, а след това ние просто се сринахме във Висшата лига. Имахме потенциал и исках да правим нещата заедно, но тогава отборът започна да се разделя и това е много разочароващо, защото след пет години работа аз трябва да започна отново да градя боеспособен тим", заяви Венгер.

„Загубихме последните си играчи по-рано от очакваното - Ван Перси, Фабрегас, Насри и Сонг си заминаха само в рамките на две години. Това е огромно количество потенциал, който загубихме. Разбира се, че ме притеснява. Не казвам, че не съм правил грешки. Но аз имах щастието да работя 16 години за този клуб и се чувствам удовлетворен, че спазвах традициите на Арсенал и не хвърляхме пари на вятъра", каза още французинът.

 

  Сподели
136