Йол: Бербатов можеше да бъде изгонен


Н. Гавазов

Йол: Бербатов можеше да бъде изгонен

Мениджърът на Фулъм Мартин Йол сравни настроението си с „гръмотевична буря", след като с неубедителната си игра „котиджърсите" позволиха на Саутхемптън да грабне едната точка във вчерашния мач между двата отбора. Както е известно, голът на Домитър Бербатов в осмата минута изглеждаше достатъчен да осигури победата за лондончани на мокрия „Крейвън Котидж", но въпреки това, точно изпълнена дузпа от Рики Ламбърт пет минути преди края на редовното време донесе равенството, което означава, че Фулъм има само една победа в последните си 11 мача, която е причината отборът да бъде изпратен с освирквания от собствените си фенове.

„Аз съм ядосан като гръмотевична буря. Бях много щастлив на полувремето, но не мисля, че играхме достатъчно добре, за да кажа, че сме ги заслужили. Това бе много глупава игра с ръка, но в крайна сметка трябва да вкараш два или три гола, за да направиш задачата си лесна. Трябваше да вкараме повече голове - Сидуел и Бербатов имаха няколко възможности. Няма как да ме чуете да кажа, че заслужавахме победата, защото това не е така", заяви Йол за Sky Sports.

Наставникът изрази също така недоволството си от Бербатов, който получи жълт картон за свалянето си на фланелката и показването на надписа „Запазете спокойствие и ми подавайте топката".

„Това беше много глупаво. Имам нужда да разговарям с него. Той вероятно си помисли, че няма да бъде наказан, защото никога не получава картони. Но по-късно имаше ситуация, в която можеше да бъде изгонен, така че аз ще разговарям с него. Вероятно искаше да каже на младежите ни да играят с повече вяра в себе си. В това отношение той е прав, защото имаме нужда от вяра в себе си и увереност също така, за да играем футбол", завърши наставникът на Фулъм.

 

  Сподели
110