Челси е готов да спаси Хълк от Зенит


Н. Гавазов

Челси е готов да спаси Хълк от Зенит

Думите на нападателя Хълк, че е готов да напусне Зенит през зимата предизвикаха незабавна реакция от страна Челси. Както е известно, бразилецът беше заменен в 80-та минута на снощния мач с Милан, а камерите не пропуснаха да уловят недоволството на играча от решението на своя треньор.

По-късно Хълк беше цитиран да казва, че ако конфликтът му със Спалети не бъде изгладен, той е готов да си тръгне от Зенит.

Челси бързо реши да се възползва от ситуацията, още повече, че „аристократите" дълго време следяха успехите на нападателя в Порто, но така и не успяха да осъществят трансфера му. Сега обаче нещата са различни от лятото и Зенит може да обяви Хълк за продажба, ако нещата не се променят до януари. Предполага се, че руският клуб ще поиска за бразилеца не по-малко от 40 милиона паунда, което може да бъде проблем за осъществяване на сделката.

Потенциалният преход на Хълк на „Стамфорд Бридж" впрочем може да бъде възпрепятстван от още един факт. През този сезон бразилецът вече защитаваше цветовете на два клуба, а правилата на ФИФА забраняват още една смяна на клубната принадлежност на звездата.

 

  Сподели
207