Арсенал търси вратар


Н. Гавазов

Арсенал търси вратар

Арсенал продължава да мисли по въпроса за привличане на още един вратар, който да бъде конкуренция на нестабилния Войчех Шчесни. Известно е, че мениджърът Арсен Венгер се опита да подсили този пост през лятото, но интересуващите го Жулио Сезар и Уго Лорис отидоха в други клубове. Първият беше привлечен от КПР, откъдето изпревариха Арсенал, а вторият се видя прекалено скъп на френския специалист.

Развитието на сегашния сезон убеждава Венгер, че Арсенал има нужда от още един страж, защото нито Войчех Шчесни, нито Вито Маноне демонстрират играта, която е достойна за отбор, борещ се за попадане в Шампионска лига.

Според информации в британската преса, Арсен е изготвил списък от трима потенциални нови попълнения, които да бъдат конкуренция на 22-годишния поляк. В него се намират Хосе Рейна от Ливърпул, Мишел Ворм от Суонзи Сити и Томас Сьоренсен от Стоук Сити.

Очевидно е, че пристигането на „Емирейтс" на който и да е от тримата ще постави кръст на кариерата в Арсенал на някой измежду Шчесни, Маноне или Фабиански, който заради травма ще се завърне едва през февруари.

 

  Сподели
89