Венгер ще получи огромни средства за трансфери


Н. Гавазов

Венгер ще получи огромни средства за трансфери

Новият спонсорски договор с компанията Emirates ще позволи на треньорския щаб на Арсенал да получи допълнителни средства за привличане на нови футболисти през лятото. В следващите 5 години в касите на клуба ще влязат 150 милиона паунда, за което беше официално обявено в петък. Това е истински пробив за лондончани, които според условията на старата сделка получиха 90 милиона за 8 години.

Благодарение на тази сделка Арсен Венгер ще получи допълнителни средства за привличане на футболисти, но чак през лятото.

„Това е една от най-големите сделки в света на футбола. През тази финансова година ще спечелим допълнителни средства, които ще са достъпни за инвестиране в нови играчи през лятото. Тази сделка е сключена единствено заради футбола. Всички получени пари ще се вложат в това, което ще видят запалянковците на терена", заяви изпълнителният директор на Арсенал Иван Газидис за ВВС.

„През миналото лято ние запазихме някакви средства, поради това на нас ни останаха пари за един-два трансфера през зимата, но решение по този въпрос ще вземе изключително Арсен. Той ще прецени, способни ли са новите да помогнат на отбора си. От много време насам Венгер демонстрира, че прекрасно разбира нещата и ние напълно се доверяваме на неговото чувство", каза още футболният бос.

 

  Сподели
92