Нападател на Астън Вила мечтае да играе за Арсенал


Н. Гавазов

Нападател на Астън Вила мечтае да играе за Арсенал

Футболистът на Астън Вила Кристиан Бентеке заяви, че се чувства щастлив в Бирмингам, но също така призна, че ще се радва да се премести на „Емирейтс" в някакъв момент от кариерата си. Белгийският нападател впечатли по време на краткия си престой във Висшата лига, отбелязвайки четири гола в 10 мача за отбора на Пол Ламберт, откакто се присъедини от Генк за седем милиона паунда през август.

„Не се притеснявам, че ще си навлека гнева на Вила, казвайки, че обичам Арсенал. Има и по-лоши неща, които могат да се кажат", заяви Бентеке за Daily Express.

„Арсенал е клубът, който обичам. Харесвам тяхната философия за подбор на млади футболисти и освен това те имаха Тиери Анри. За мен Анри е най-добрият футболист в света и беше мой идол в детството ми", каза още 21-годишният футболист.

„Аз съм футболист на Вила сега. Това е точният клуб, в точното време за мен. Когато се присъединих към Вила не знаех къде играят. Мислех, че са лондонски клуб. Но моят приятел Ел Ханаси ми се обади да ми каже, че се радва, че съм в Бирмингам близо до него", каза още Кристиан Бентеке.

 

  Сподели
259