Преговорите със Саня навлязоха в задънена улица


Н. Гавазов

Преговорите със Саня навлязоха в задънена улица

Десният защитник Бакари Саня стана поредният играч на Арсенал, чийто преговори с клуба за нов договор влязоха в задънена улица. Действащият контракт на френския национал, който наскоро се възстанови от втора поредна травма, изтича в края на следващия сезон. По-рано през есента Асен Венгер, коментирайки ситуацията със своя сънародник, в прав текст заяви, че няма намерение със сила да задържа футболисти, които не желаят да играят за Арсенал.

Според информация в днешната английска преса, 29-годишният Саня няма нищо против да остане на „Емирейтс", но настоява за увеличение на сегашната си заплата от 60 000 паунда на седмица. Ако нито една от страните не смекчи позицията си, Бакари ще стане поредният футболист, който може да си тръгне от Арсенал.

Не закъсняха и слуховете в тази връзка. От ситуацията възнамеряват да се възползват Интер и ПСЖ, които ще направят примамливо предложение, надявайки се по този начин да съблазнят французина.

Тази новина всъщност за пореден път показва неумението на Арсенал да се договаря с играчите за нови договори. По тази причина клуба се лиши от Самир Насри, Робин ван Перси и Алекс Сонг, а през януари рискува да загуби и Уолкът.

 

  Сподели
94