Вилаш-Боаш: Адебайор трябва да бъде търпелив


Н. Гавазов

Вилаш-Боаш: Адебайор трябва да бъде търпелив

Мениджърът на Тотнъм Андре Вилаш-Боаш призова нападателя Емануел Адебайор към търпение, но едновременно с това призна, че футболистът от Того ще попадне в заявката за мача срещу Уигън. Оказвайки се зад гърба на Джърмейн Дефо през сегашния сезон, Адебайор се радва на игрова практика във второстепенни турнири и редки влизания като резерва.

Очакваше се, че Емануел ще играе в сряда вечер срещу Норич в Купата на Лигата, но поради заболяване това не се случи. Сега бившия футболист на Арсенал и Манчестър Сити реши здравословните си проблеми, но най-доброто на което може да разчита е място на резервната скамейка в срещата с Уигън.

„Аде се завърна към тренировки и е готов да приеме участие в мача с Уигън. Проблемът е, че той много малко игра през настоящия сезон, основно заради травми. Пропусна шест мача подред на старта, а сега още два. Когато излиза на терена той работи добре и иска да бъде част от отбора, но Дефо се справя отлично. В девет мача от Висшата лига той вкара пет гола. Играч с такава резултатност е нужен на отбора", заяви Вилаш-Боаш за ESPN.

„Аде е в нашите планове, но към дадения момент той трябва да прояви търпение. Уверен съм, че ще попадне в добра серия след последните си неуспехи", каза още наставника на Тотнъм.

 

  Сподели
73