От Челси се опитали да линчуват Клатенбърг


Н. Гавазов

От Челси се опитали да линчуват Клатенбърг

Станаха известни някои подробности около събитията, които се случиха след мача на „Стамфорд Бридж" в неделя. След края на двубоя завършил със скандална победа на Юнайтед, няколко официални лица на „аристократите", включително Роберто ди Матео и Джон Оби Микел се опитали да проникнат в стаята на арбитрите, което е абсолютно забранено от Футболната асоциация.

Представителите на домакините успели да преминат през охраната и нахлули в помещението, където влезли в остър спор със съдийската бригада. Стигнало се до размахване на юмруци, обиди по адрес на съдиите, а според свидетели, човек от групата на Челси се е обърнал директно към Клатенбърг с думите: „Аз ще счупя твоите шибани крака!".

В края на краищата, обстановката се нагорещила до степен, в която почти се стигнало до бой и това накарало представителите на службата за безопасност да се намесят.

Според информациите, присъствието на Оби Микел в конфликта се обяснява с това, че арбитъра обидил нигериеца на расова основа, за което от вчера се води разследване.

Не по-малко горещи са били страстите на трибуните, в резултат на което е пострадал един от стюардите на стадиона, а след мача работниците са събрали монети, с които са били замеряни реферите и играчите на Юнайтед.

 

  Сподели
129