Адебайор иска да напусне Тотнъм


Н. Гавазов

Адебайор иска да напусне Тотнъм

Нападателят на Тотнъм Емануел Адебайор обмисля напускането си на клуба заради влошаване на взаимоотношенията с мениджъра Андре Вилаш-Боаш. От началото на сезона като основен нападател на тима се закрепи Джърмейн Дефо, възползвайки се от това, че на практика той е без конкуренция - преговорите за покупката на Адебайор се проточиха до края на август, а след това Емануел се контузи.

Неотдавна Адебайор се завърна в строя и както съобщава The Sun, нападателят от Того е разчитал да получи място в стартовия състав на съботния мач от Висшата лига против Челси, още повече, че Гарет Бейл пропускаше срещата.

Но Вилаш-Боаш демонстрира, че не възлага големи надежди на Адебайор, който се появи едва в 82-та минута и не можа да помогне на тима си да избегне поражението с 2:4 от „аристократите".

Както твърди The Sun, закупеният преди два месеца за 5 милиона паунда Адебайор е склонен да напусне „Уайт Харт Лейн" през зимата. Емануел, който вкара за „шпорите" 17 гола в 32 мача от Висшата лига през миналия сезон е уверен, че не може да намери общ език с Вилаш-Боаш.

„Ману иска да играе и той се надяваше да получи място в състава срещу Челси. Той възприемаше срещата като шанс да се върне в основата на „шпорите" Но е очевидно, че Вилаш-Боаш не изпитва към него никакви симпатии и Ману смята, че е по-добре за него да си тръгне", съобщи източник от Тотнъм.

 

  Сподели
81