Ливърпул ще разширява Анфийлд


Н. Гавазов

Ливърпул ще разширява Анфийлд

Ливърпул няма да строи нов стадион, а ще реконструира сегашния "Анфийлд", съобщи Express. Според информация на изданието, капацитетът на съоръжението ще бъде увеличен до 60 000 места, а преустройството ще струва около 150 милиона паунда, като в проекта влиза и построяването на хотел. Ако всичко върви по график, ремонтните дейности ще започнат през пролетта на 2014 г.

„Анфийлд" в момента може да събере 45 276 зрители, което е много по-малко от стадионите например на Манчестър Юнайтед и Арсенал и това е една от болките на ръководството на мърсисайдци.

Според собственика на „червените" Джон Хенри, размерът на стадиона е от решаващо значение за изграждането на силен футболен клуб, което означава, че американецът е дал „зелена светлина" на проекта.

„Построяването на нов стадион или разширяването на "Анфийлд" ще бъде от полза за клуба в дългосрочен план, тъй като финансовото отражение от увеличения капацитет и новите удобства ще даде своите плодове след време. Твърдя, че са мит изказванията, че по-големият стадион ще промени съдбата на Ливърпул с магическа пръчица. Увеличаването на капацитета ще повиши приходите от домакинските мачове от 40 милиона паунда до 60-70 милиона, без да се взима предвид обслужването на дълга", заяви Хенри.

„Бъдещето ни не се основава на изграждането на стадион, а на изграждането на силен футболен клуб, който ще може да се конкурира с всеки в Европа. Нашите търговски сили в световен мащаб ще бъдат главната движеща сила във финансов аспект", каза още босът.

 

  Сподели
132