Йол: Бербатов е тих, не става за лидер


Н. Гавазов

Йол: Бербатов е тих, не става за лидер

Мениджърът на Фулъм Мартин Йол даде голямо интервю за The Sunday Times, в което засегна най-различни теми, включително холандският специалист говори и за причините довели до напускането на отбора на някои от старите звезди като Боби Замора, Дани Мърфи, Клинт Демпси и други. Наставникът на лондончани не пропусна да засегне и темата с пристигането на Димитър Бербатов, изразявайки още един път задоволството си от трансфера на българина.

„Когато официално обявиха новината, че Бербатов ще подпише с нас, бяхме в автобуса и всички започнаха да ръкопляскат. Знам, че доста хора си мислеха тогава, че той ще е лидера в нашия тим, но това не е така, защото е по-тих и двамата си приличаме в това отношение. Бербатов никога няма да е душата на компанията, центъра на вниманието, но това не означава, че не обича хората", сподели Йол.

„Около него нещата са много прости, макар някои мениджъри да го смятат за енигма. А колко е лесно да го разбереш. Дори когато е щастлив, той никога не го показва. И езикът на тялото му говори. Когато той идваше при нас - със сигурност в някои други клубове щеше да има завист към него и такива неща. Но тук всички го уважават и обичат", каза още холандецът.

Йол разкри и една интересна случка с българина, точно след като е подписал договора си. Тогава нападателят е трябвало да попълни тест, който да покаже какви точно са лидерските му качества.

„Ние имаме един тест, който всяко ново попълнение прави. Но аз познавам Бербо прекалено добре и помолих администрацията да не го подлага на него. Въпреки това, той го попълни. Като излязоха резултатите и ми казаха, че Бербатов е истински лидер, аз се изненадах. Що за глупост е това? Впоследствие разбрах, че Димитър е попълнил отговорите на майтап. Той си е като мен", споделя Йол.

„В интерес на истината имах сериозни очаквания, класиране в първата седмица. Но това беше преди раздялата с Демпси и Дембеле. Мислех да играя с 4-3-3, като Бербатов щеше да е забит на върха на атаката, а до него щяха да са Дембеле и Демпси. И тогава, Тотнъм ги взе и двамата. Сега отново градим отбора. Чух някой специалист да говори, че ще сме след топ6. Така ли? Ами къде останаха Стоук, където има шестима нападатели, къде е Астън Вила, къде е Уест Хем, Куинс ПР, Съндърланд, които похарчиха толкова много за нови играчи?", разкрива наставника на Фулъм.

 

  Сподели
146