Роджърс: По-добрият отбор загуби


А. Павлов

Роджърс: По-добрият отбор загуби

Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс не бе доволен от някои от съдийските решения, които, според Роджърс, са били в ущърб на неговия "героичен" тим, който отстъпи пред Манчестър Юнайтед с 1:2 в централния двубой от 5-ия кръг в Премиършип. Роджърс смята, че главният арбитър Марк Холси е сбъркал с това, че е изгонил само Джонджо Шелви, вместо да направи същото и с Джони Еванс, който също влезе с двата крака напред в единоборството между двамата играчи.

"Мисля, че по-добрият отбор загуби. На мнение съм също така, че футболистите ми бяха герои от гледна точка на своето представяне и духа, който показаха. Някои от решенията на съдията, не бих искал да навлизам в подробности, но ако се гони Шелви, тогава същата съдба трябва да сполети и Еванс. Смятам, че краката и на двамата играчи бяха на земята. Това отсъждане бе извън нашите правомощия. Мисля, че футболистите ми бяха блестящи и не взеха това, което заслужават", коментира Роджърс пред "Скай Спортс".

Освен това мениджърът на Пуул не бе убеден и в дузпата, която бе свирена за Юнайтед, особено, след като Луис Суарес бе съборен в наказателното поле на "червените дяволи", след което обаче не последва съдийски сигнал.

"Тази дузпа никога друг път няма да бъде отсъдена. След това пък Суарес пада в наказателното поле на другия край на терена, докосва топката с крак, а бранителят няма контакт с нея, Луис се строполясва на земята и това изглежда като дузпа", сподели още Брендън Роджърс.

  Сподели
266