Рууни е наясно с изискванията на Сър Алекс


Н. Гавазов

Рууни е наясно с изискванията на Сър Алекс

Нападателят на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни знае, че трябва да бъде на върха на играта си или рискува да си навлече гнева на своя мениджър Сър Алекс Фъргюсън. Английският национал призна в автобиографичната си книга "My Decade in the Premier League", че е качил три килограма по време на подготвителния сезон, но след упорита работа по време на тренировки е успял да възвърне нормалното си тегло.

„Като нападател трябва да работим усилено през цялото време. Трябва да бъда рязък, което означава, че е необходимо да се намирам винаги в добра физическа форма. Това трябва постоянно да се доказва. Може би нещата щяха да бъдат различни, ако бях защитник. Можех да се скрия малко, по-малко да влизам в половината на противника, в по-малко единоборства да влизам. Но като централен нападател на Юнайтед няма къде да се скриеш. Трябва да работиш много усилено, с всички сили, в противен случай мениджъра ми ще ме извади от терена и ще ме остави резерва за следващия мач", сподели Рууни.

„Щастлив съм в Юнайтед. Когато размазахме Уигън с 5:0 на „Boxing Day" отидохме на вечеря с няколко момчета и половинките си. На другия ден мениджъра ме дръпна и ми каза, че не се чувства радостен и смята, че не се подготвям правилно за следващия двубой. Глоби ме. Но стана и по-лошо. Не играх в мача срещу Блекбърн. В много клубове на хората няма да им мигне окото за една вечер шест дни преди мача. Но това е разликата, че Юнайтед е марка и тук винаги се гонят най-високите стандарти каквито са изискванията на мениджъра. Тази случка ми послужи за голяма поука", допълва нападателя.

  Сподели
91