Бербатов потвърди решението си да не играе за България


Н. Гавазов

Бербатов потвърди решението си да не играе за България

Днес Димитър Бербатов взе участие в специална пресконференция за българските медии, по време на която нападателя даде обяснения относно последните събития около себе си. Пресконференцията започна точно в 12:07, а Бербатов отговори изчерпателно на въпросите на журналистите.

„Пенев е единственият, който направи всичко възможно да ме върне в отбора. Но това, което казах преди две години си остава. Не е логично две години след онова, което казах, аз да се завърна в националния отбор. Снощи се видях с Пенев и му обясниш решението си. Пожелавам успех на всички, може би ще ми се потят ръцете когато гледам момчетата, но това е положението", заяви Бербатов.

„Никога не съм казал „да" на нито един отбор. Никога не съм казал, че отивам в онези два отбора, които след това започнаха да пищят", допълни нападателя.

„Това, че от Италия ме изкарват некоректен си е тяхно мнение. Пак повтарям: не съм казвал на никого, че ще играя за тях. Знаете ли колко футболисти има, за които не знаете, че отказват в последния момент? Но около мен се вдигна страхотен шум. Може би грешката ни е, че тръгнахме, а не трябваше да го правим. Разберете, че аз съм 31 години и за мен най-важното е да играя. В това отношение съм доволен от трансфера си във Фулъм", каза още Бербатов.

„През последните два месеца имахме контакти с три турски клуба, с три италиански. Имаше интерес към Бербатов, но накрая нещата се развиха по този начин", заяви от своя страна Емил Данчев.

Снимка: Георги Димитров/Sportni.bg

  Сподели
150