Давид Силва поиска 250 000 на седмица


Н. Гавазов

Давид Силва поиска 250 000 на седмица

Полузащитникът на Манчестър Сити Давид Силва поиска да бъде на нивото на най-високо заплатените играчи в отбора Яя Туре и Венсан Компани, преди да се ангажира с нов дългосрочен договор с клуба от „Етихад Стейдиъм", съобщава днешната преса на Острова.

В момента се водят преговори между Сити и представителите на 26-годишния халф за постигане на споразумение по новите условия и въпреки, че разговорите започнаха още през юни, висши служители от „Етихад" заявиха, че нямат загриженост за бъдещето на испанеца.

Сега играча получава по 165 000 евро на седмица и претенциите му са тази сума да нарасне на 250 000, което ще рече един милион евро на месец.

Вероятно преговорите ще продължат през сезона, макар че след края на Евро 2012 Силва заяви, че се надява те да завършат преди началото на кампанията във Висшата лига.

Миналата година Сити отложи разговорите с Найджъл де Йонг, поради невъзможността да се изпълнят исканията на играча за повишаване на заплатата му, но при ситуацията със Силва това едва ли ще се случи, след като испанеца се превърна в основно звено в механизма на отбора воден от Роберто Манчини.

 

  Сподели
140