Официално: Адебайор премина в Тотнъм


А. Павлов

Официално: Адебайор премина в Тотнъм

Тотнъм съобщи, че официално е привлякъл нападателя на Манчестър Сити Емануел Адебайор. Детайлите по сделката все още не се съобщават, но както "шпорите", така и самият Адебайор потвърди, че трансферът вече е договорен.

Както добре знаем, лондончани отчаяно се опитваха да си осигурят отново услугите на тогоанския стрелец след успешния му престой в отбора през миналата кампания. Необходими бяха обаче няколко месеца, за да бъдат уточнени всички подробности по сделката.

Така Андре Вилаш-Боаш, който през това лято наследи Хари Реднап като мениджър на Тотнъм, успя да добави още една опция за атаката на "шпорите".

Този ход е от сериозно значение, тъй като в двубоя с Нюкасъл, с който лондончани стартираха сезона във Висшата лига, Вилаш-Боаш можеше да разчита на Джърмейн Дефоу като единствения опитен и признат нападател в състава на Тотнъм.

От своя страна, Адебайор вече публикува съобщение в социалната мрежа Туитър, което засяга повторното му преминаване на "Уайт Харт Лейн". "Върнах се! Тотнъм, идвам! Гладен съм за голове... Пригответе се", написа в Туитър 28-годишният стрелец.

  Сподели
181