Вилаш-Боаш започна чистка в Тотнъм


Н. Гавазов

Вилаш-Боаш започна чистка в Тотнъм

В оставащия до края летен трансферен прозорец наставникът на Тотнъм Андре Вилаш-Боаш ще проведе чистка на ненужните футболисти, съобщава The Guardian. Според информацията, Майкъл Доусън, Том Хъдълстоун и Джърмейн Дженас може да напуснат „Уайт Харт Лейн".

Повод за това твърдение е факта, че тримата футболисти не попаднаха в заявката на „шпорите" за съботния мач срещу Нюкасъл и слуховете, че Вилаш-Боаш е съобщил на играчите, че те не фигурират в плановете му за новия сезон.

Според португалския футболист, 28-годишния Доусън не отговаря на критерия за мобилност, около който Андре смята да изгражда тима. Разполагайки под ръка с Кабул, Галас, Вертонген и Колкер, Вилаш-Боаш може спокойно да се раздели с Майкъл.

Що се отнася до Хъдълстоун, той едва скоро се завърна от операция, провеждайки своя официален мач преди една година, поради което Тотнъм е решил да го изпрати някъде под наем.

Най-мрачни са перспективите около Дженас. В момента се водят преговори за отдаване под наем на полузащитника на Съндърланд, тъй като „шпорите" нямат никакво намерение да задържат Джърмейн.

 

  Сподели
144