Сър Алекс: Бяхме по-добрия отбор


Н. Гавазов

Сър Алекс: Бяхме по-добрия отбор

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън призна, че неговият отбор не е могъл да използва максимално качествата на Робин ван Перси в загубения от Евертън мач. „Червените дяволи" започнаха новия сезон във Висшата лига с поражение 0:1, а влезлият в игра холандски национал дори не успя да нанесе удар. Шотландският специалист заяви, че по обективни причини нападателя не е показал истинските си възможности.

„Прекалено много играехме около него, но при това не можехме да проникнем вътре в наказателното поле. Когато Ван Перси е в твоя отбор, искаш да използваш неговите добри страни в ситуации против централните защитници, там където е много добър, но не успяхме да го направим", заяви Сър Алекс след мача.

„Фелайни стана проблем за нас. Да играят напред чрез мощно и високо момче - това е всичко, което можеха. Опираха се на него във всички свои атаки и вкараха справедлив гол", каза още шотландецът.

„Центърът на отбраната е проблемна за нас зона, но се справихме добре. Не мисля, че играта ни в защита трябва да бъде критикувана, отчитайки загубите. Трудно беше да удържаме Фелайни, но Майкъл Карик нормално изпълни задълженията си, както и всички останали", допълва Сър Алекс.

„Бяхме по-добрия отбор. Те нанесоха само осем удара по вратата и Де Хеа се справи отлично. Владеехме добре топката имахме няколко великолепни владения, но така и не успявахме да завършим своите атаки. Това е единственото, което не ни достигаше. Във всичко бяхме добри, показахме отлична комбинативна игра и в друг ден задължително щяхме да победим", завърши Сър Алекс.

 

  Сподели
121