Станаха ясни причините за продажбата на Сонг


Н. Гавазов

Станаха ясни причините за продажбата на Сонг

Старши-треньорът на Арсенал Арсен Венгер е санкционирал продажбата на полузащитника Алекс Сонг в Барселона, заради възмущението си от отношението на играча към работата по време на лагер-сборовете преди началото на сезона, съобщава Daily Mail. Според изданието, една от причините за напускането на Сонг са станали и разногласията между него и клубното ръководство по повод новия му договор.

Футболистът е сметнал, че след напускането на Робин ван Перси той се явява втори лидер в тима и се опитал да започне преговори за увеличаване на работната си заплата.

Но ръководството на „артилеристите" решило да отложи преговорите по новата сделка, което много ядосало Сонг. Освен това играчът не виждал себе си на „Емирейтс" в дългосрочна перспектива, а своето желание да напусне клуба демонстрирал със закъснение на тренировки, недостатъчно отношение към работата по време на подготовката за новия сезон и кум инструкциите на треньорския щаб.

Сонг в момента се намира в Барселона и до края на деня трябва да подпише договор с каталунците след като двата клуба се разбраха за трансфера му. Заплатата на полузащитника на „Камп Ноу" ще е в размер на 70 000 паунда, което е с 15 000 повече от тази в Арсенал.

 

  Сподели
118