Венгер предпочита силен старт на сезона пред задържането на Ван Перси


А. Павлов

Венгер предпочита силен старт на сезона пред задържането на Ван Перси

Арсен Венгер остава твърд в намерението си да задържи Робин ван Перси в Арсенал. Независимо от това стрелецът няма да вземе участие в предсезонното турне на лондончани в Азия. "За мен Ван Перси е един от най-добрите нападатели в света, ако не и най-добрият, и моето желание е да го задържа в Арсенал. Що се отнася до останалото, аз ще направя това, което е в най-голям интерес на клуба. Това е ситуацията, в която се намираме в момента. Няма какво повече да се каже от това", коментира Венгер пред Интернет страницата player.arsenal.com.

Въпреки това, след като през миналото лято Арсенал загуби играчи от калибъра на Сеск Фабрегас и Самир Насри, Арсен Венгер се опитва да не позволи на сагата с Робин Ван Перси да се проточи, имайки предвид изобилието от интерес към холандеца. "През последната година Робин бе изключителен лидер, но ние знаем колко много трябваше да се борим, за да завършим трети, защото преди това бяхме проспали старта на кампанията. След седем мача бяхме загубили четири и ние се научихме, че за нас е жизненоважно да се фокусираме върху началото на сезона вместо върху каквито и да е трансфери. Ако трансферите се осъществят, те просто се осъществяват. Докато си в клуба, ти даваш най-доброто за него и това е единствената гордост, която можеш да изпитваш като играч и мениджър. Докато си някъде, ти даваш най-доброто от себе си за този клуб. Ако това се промени, то просто се променя. Убеден съм, че всеки ден Робин е напълно концентриран върху своята работа. Той обича футбола и докато е тук, той ще прави това", добави френският мениджър.

Припомняме, че Робин ван Перси шокира "топчиите" по-рано този месец, потвърждавайки, че няма да продължи договора си с тях, който е в сила до следващото лято. Така Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед и Ювентус вече отправиха оферти към Арсенал за холандския национал, но и трите кандидата за подписа на голмайстора на Висшата лига не можаха да покрият финансовите изисквания на Арсенал.

  Сподели
131