Тотнъм води преговори за продажбата на Модрич


Н. Гавазов

Тотнъм води преговори за продажбата на Модрич

Наставникът на Тотнъм Андре Вилаш-Боаш призна, че полузащитникът Лука Модрич желае да напусне клуба и преговори по този въпрос вече се водят с няколко клуба. Мениджърът на „шпорите" желае да замени тръгващия си от „Уайт Харт Лейн" футболист с помощта на Жоао Моутиньо от Порто.

Модрич играе за „шпорите" от 2008 година, но през настоящото лято слуховете за неговото евентуално напускане са още по-силни от миналата година, когато Тотнъм много трудно се справи с натиска на Челси относно продажбата на хърватина.

Според слухове в английската преса, от услугите на Модрич в момента се интересуват освен „аристократите", но и Манчестър Юнайтед, ПСЖ, Реал Мадрид и се спекулира с неизвестен италиански клуб.

Вилаш-Боаш потвърди тази информация, но отказа да уточни с кой отбор се водят преговорите.

„Интересът на няколко клуба говорят за важността на Модрич и за това какво постигна той, играейки за Тотнъм. Само ще кажа, че уважаваме амбициите на Лука и неговото желание за прогрес. Но това не отменя факта, че той е важен играч и е способен да ни помогне да се движим напред", заяви Вилаш-Боаш за ВВС.

„Преговорите със заинтересованите страни ще продължат дотогава, докато не постихнем съгласие, което ще устрои всички. Моутиньо е един от главните герои на Евро 2012. Той проведе фантастичен сезон. Много е важен за Порто и разбира се, играчи от подобен калибър ни интересуват. Това не означава, че той е единствената ни цел, но ние гледаме на него с особен интерес", каза още португалският специалист.

 

  Сподели
182