Венгер призова феновете на Арсенал да не освиркват Адебайор


Н. Гавазов

Венгер призова феновете на Арсенал да не освиркват Адебайор

Арсен Венгер призова феновете на Арсенал да покажат уважение към бившия нападател Емануел Адебайор в дербито на Северен Лондон, подчертавайки че играчът от Того си остава голям футболист независимо къде играе. Както е известно, Адебайор бе доведен от Монако лично от Венгер през 2006 г., но си навлече гнева на феновете на „артилеристите", когато премина в Манчестър Сити преди две и половина години.

27-годишният, който се присъедини към Тотнъм под наем от „гражданите", след известен престой в Реал Мадрид беше обект на освирквания по време на първата среща между отборите на "Уайт Харт Лейн" през октомври.

Двата клуба излязоха в началото на седмицата със съвместно изявление към феновете, че по време на дербито няма да бъде толерирано анти-социално поведение.

Венгер се присъедини към апела и призова за спокойствие.

„Ние трябва да уважаваме всички играчи на Тотнъм и призовавам към това нашите фенове. Купих Адебайор, когато никой не го познаваше в тази страна и той се превърна в голям играч, така че не съм изненадан, че той се справя толкова добре. Емануел премина в Манчестър Сити, а след това в Реал Мадрид, а след това се върна обратно в Манчестър Сити и след това в Тотнъм, така че той е играл само за големите клубове и аз не съм изненадан на това", заяви Венгер за Sky Sports.

 

  Сподели
83