Блатер: Висшата лига е неприлично силна


.

Блатер: Висшата лига е неприлично силна

В интервю за Радио BBC 5 президентът на ФИФА Сеп Блатер изрази загрижеността си относно световната доминация на английската Висша лига.

“Имам притеснения, защото Висшата лига е най-силното първенство в света. Другите първенства срещат твърде много трудности в опита си да я настигнат”, обясни Блатер.

Блатер е недоволен от факта, че само няколко тима всяка година имат възможността да се борят за титлата: “В надпревара, където 2/3 или ¾ от участниците играят, за да не изпаднат има нещо грешно”.

“Ще се опитам да убедя шефа на Висшата лига Ричард Скъдамор, че въвеждането на минимална бройка от местни играчи ще повиши още повече класата на шампионата и конкуренцията за титлата”, добави Блатер.

Аргумент в негова полза е фактът, че от създаването на Висшата лига преди 17 години, само 4 тима са я печелили – Манчестър Юнайтед, Арсенал, Челси и Блекбърн.

Швейцарецът обаче явно е изперкал, или просто е твърде нагъл, тъй като трудно може да се намери първенство в света, в което да не доминират 2-3 гранда и то не в последните години, а в последния век.

  Сподели
57