Далглиш: Важно е да не допускаме гол, но по-важно е да вкарваме


Н. Гавазов

Далглиш: Важно е да не допускаме гол, но по-важно е да вкарваме

В интервю за телевизионния канал на Ливърпул, мениджърът на „червените" Кени Далглиш сподели своите мисли за снощния мач с Тотнъм, който завърши при нулево равенство. Както е известно, двата тима изнесоха равностоен и динамичен двубой, в който през второто полувреме Анди Керъл и Луис Суарес имаха известни шансове да поразят вратата на Брад Фридъл.

Последният сигнал на рефера Майкъл Оливър ознаменува десетият „сух" двубой за вратаря на „червените" Пепе Рейна през настоящия сезон, но шотландският специалист подчерта, че е много по-важно отборът му да успява да вкарва положенията си.

„От голямо значение е да не се допуска гол, но по-важно е да вкарваме. Съдадохме достатъчно шансове, но така и не успяхме да постигнем това, към което се стремяхме. Ще продължаваме упорито да се трудим, за да ни се усмихне щастието", заяви Далглиш.

„Мисля, че отборът ми показа великолепна игра, но може ли да ни радва резултата? Няма никакво съмнение, че е обидно да напуснеш терена с една спечелена точка, но в дадения случай нямаме право да критикуваме своите футболисти за играта, която ни демонстрираха. Рейна се потруди великолепно, когато се оказа лице в лице с Гарет Бейл, наистина, останалите момчета също дадоха своя принос за този мач", продължава наставника на Ливърпул.

Далглиш не пропусна да приветства завръщането на Луис Суарес след продължителното отсъствие на уругваеца заради дисквалификация.

„Той не е играл от декември и смятах, че не е разумно да го пусна на терена от първите минути на срещата. Игра около половин час и мисля, че придоби увереност. Всеки път очаквате от него нещо, когато той се бори за топката или я получава. Радостни ме, че Луис се завърна обратно", допълва Далглиш.

 

  Сподели
90