Адебайор трябва да намали финансовия си апетит


Н. Гавазов

Адебайор трябва да намали финансовия си апетит

Наставникът на Тотнъм Хари Реднап предупреди нападателя Емануел Адебайор, че на него ще му се наложи да намали значително заплатата си, ако иска да подпише постоянен договор с лондонския клуб. Както е известно, през миналото лято „шпорите" взеха Адебайор под наем за една година от Манчестър Сити. Това се оказа полезен ход, защото тогоаският национал вкара девет гола, с което помогна на Тотнъм да се намира сред лидерите в класирането.

Завръщането на Емануел в Сити е малко вероятно, особено на фона на изказванията на играча, че се чувства щастлив в Тотнъм и ще се чувства още по-радостен, ако подпише нов договор, на постоянна основа.

Но за това си желание, бившият играч на Арсенал ще трябва да пожертва нещо.

„Той е великолепен играч, работи много упорито, но за това получава големи пари. Веднъж някой от отбора му напомни, че той не си е платил глобата от 70 000 паунда за това, че бе признат за най-слаб на тренировка. Едно от момчетата му каза: „ Дяволите да те вземат, Аде! Ти печелиш по 225 000 паунда на седмица, а не може да си позволиш а платиш глоба от 70 000!". На това Адебайор отвърна: „Не ме плаши, аз получавам по 250!". Казвам го категорично, при нас той не може да печели толкова пари", цитира ЕSPN думите на Реднап.

В Тотнъм има вътрешен правилник, където таванът на заплатите е 85 000 паунда. Изключение бе направено за Модрич, на когото му бе предложено възнаграждение от 125 000 паунда на седмица.

 

  Сподели
112