Реднап: Сити е по-силен от Барселона


Н. Гавазов

Реднап: Сити е по-силен от Барселона

Мениджърът на Тотнъм Хари Реднап смята, че скъпо струващия Манчестър Сити в момента е по-добър от всепобеждаващия европейски шампион Барселона. С играчи като Меси, Шави и Иниеста, тимът на Гуардиола се смята за един от най-силните отбори в историята на футбола. Под ръководството на Пеп, каталунците спечелиха три последователни титли в Примера дивисион и два пъти станаха победители в Шампионска лига.

Манчестър Сити от своя страна спечели през тази пролет първия си трофей за последните 35 години, но с инвестициите на Шейх Мансур успя да привлече някои от най-добрите футболисти в света.

През лятото „гражданите" привлякоха Серхио Агуеро, Гаел Клиши и Самир Насри, с което отбора, в който се намират още Туре, Тевес и Силва стана още по-силен. Според Реднап, Манчини в момента разполага с по-добър тим от този на Гуардиола.

„Те изглеждат силни. Бих казал, че те са по-добри от всеки един отбор в света. Те нямат Меси, но човек за човек, те със сигурност имат по-силен отбор от Барселона. Те имат по двама човека на всяка позиция, които са първокласни играчи. Като погледнеш тяхната нападателна линия сега, те имат Агуеро, Тевес, Един Джеко, Силва - това е удивително. После имаш играчи като Балотели, който не може да се добере до състава заедно с Адебайор, Белами и Санта Крус. Това е един невероятен набор от играчи, които имат", цитира Sky Sports думите на Реднап.

 

  Сподели
80