Каскарино обясни как Арсенал може да предпази Салиба от Реал Мадрид


Н. Гавазов

Каскарино обясни как Арсенал може да предпази Салиба от Реал Мадрид

Бившият нападател на Челси Тони Каскарино вярва, че само победа във Висшата лига или Шампионска лига ще позволи на Арсенал да защити своя защитник Вилиам Салиба от интереса на Реал Мадрид.

Съобщава се, че Реал Мадрид е определил Салиба като цел номер едно за следващото лято. Старши -треньорът на испанския гранд Карло Анчелоти иска да добави млад централен защитник към компанията на Антонио Рюдигер, Едер Милитао и Давид Алаба.

В Арсенал Салиба формира една от най-надеждните комбинации на централните защитници, играейки заедно с Габриел Магалаес, който видя предизвикателството на "топчиите" за титлата във Висшата лига през предходните два сезона.

Каскарино обаче смята, че сега Арсенал трябва да спечели голям трофей, за да докаже на 23-годишния французин, че не е нужно да заминава за Мадрид, за да реализира амбициите си.

"Реал Мадрид са футболни хищници, които постоянно надвисват над футболните клубове, опитвайки се да вземат най-добрите им играчи.

Няма по-голям хищник от Реал Мадрид и ако те преследват, има голям шанс това да се случи. Блясъкът на Реал Мадрид има убедителен ефект не само върху играча, но и върху агентите.

Вижте, най-добрият начин да задържите играчите е да печелите. Наистина е така.

Арсенал трябва да постигне това, защото Салиба играе на ниво, за да бъде играч на Реал Мадрид, но той трябва да е уверен, че Арсенал ще бъде успешен отбор, който печели трофеи.

Те трябва да се борят, за да спечелят Шампионскаа лига, защото това е, което Реал Мадрид прави толкова често.

Говорим за супер високо ниво и когато Реал се интересува от теб, знаеш, че говорим за отбор, който печели Шампионска лига по-често, отколкото не.

Когато те преследват, Арсенал има проблем.

Той подписа нов петгодишен договор преди около година, така че бъдещето му е в клуба за известно време, но може да се наложи да му дадат нов договор, за да се опитат да го задържат по-дълго.

Ще бъде проблематично, но това е чудесно нещо за Арсенал като футболен клуб. Ако клуб като Реал Мадрид иска един от своите играчи, тогава те са успешни“, заяви Каскарино.

  Сподели
44