Тотнъм разглеждал Тоуни вместо Соланке


Н. Гавазов

Тотнъм разглеждал Тоуни вместо Соланке

Старши треньорът на Тотнъм Анж Постекоглу каза, че неговият клуб e обмислял да подпише с нападателя Айвън Тоуни, преди да купи Доминик Соланке.

Миналото лято Тотнъм обнови трансферния си рекорд, като купи Соланке от Борнемут за £65 милиона. Вярно е, че 27-годишният англичанин не успя да вкара в първите си три мача за Спърс.

Според Постекоглу алтернативата на Тотнъм на Соланка е бил Тоуни, който смени Брентфорд с Ал Ахли за £40 милиона в последния ден от летния прозорец. "Шпорите“ просто решиха, че Доминик им отива повече, въпреки че бе по-скъп.

"Разглеждахме Тоуни, но Дом има правилния профил за нас, който търсихме от дълго време.

Защо Соланке не вкарва? Просто си поемете въздух, направете малко йога, помислете за Вселената за секунда и след това направете преценката си.

Не е нужно да правим прибързани заключения, защото като алтернатива той можеше да направи страхотен старт, да вкара във всичките четири мача и след това да има онзи период, който всички нападатели имат, когато не вкарат.

Не обръщам внимание на тези неща. Виждам, че дойде, настани се много добре, но получи контузия, която логично му попречи да започне кариерата си тук, както искаше, но ще има още много време“, заяви Постекоглу.

  Сподели
85