Тотнъм едва не отпадна от Купата на Лигата


Н. Гавазов

Тотнъм едва не отпадна от Купата на Лигата

Тотнъм едва не отпадна от Купата на Лигата, като обърна мача в самия край, измъквайки победа с 2:1 срещу Ковънтри.

През първото полувреме на мача като гост срещу Ковънтри от Чемпиъншип, Тотнъм владееше топката през 74% от времето, но бе обичайно беззъб, правейки само пет докосвания в чуждото наказателно поле и нито веднъж не стреляйки.

В крайна сметка гостите доиграха мача. В 63-ата минута домакините реализираха бърза контраатака, а Брандън Томас-Асанте от центъра на наказателното поле засече центриране на партньора си от левия фланг - 1:0.

Тотнъм бе пред изпадане, но в 88-ата минута "шпорите" бяха спасени от Джед Спенс, който нахлу в наказателното поле и след като получи навреме пас от партньора си, мушна топката във вратата - 1:1.

А още в добавеното време победата донесе на гостите Бренан Джонсън, който получи срязващ пас в наказателното поле и леко подсече топката пред вратаря - 1:2.

Освен Тотнъм, Брайтън също достигна до 4-ия кръг на Купата на Лигата, надделявайки с 3:2 над Уулвърхемптън.

Ковънтри - Тотнъм - 1:2 (0:0)

Голове: Томас-Асанте 63 - Спенс 88, Джонсън 90.

Ковънтри Сити вече е без победа в три мача във всички състезания, нещо, което мениджърът Марк Робинс ще се опита да реши, когато неговият отбор приеме Суонзи Сити  в Чемпиъншип в събота.

Тотнъм ще трябва да изчака малко по-малко от седмица, докато разберат кои ще бъдат съперниците им в четвъртия кръг, като жребият ще се проведе чак до приключването на третия кръг на 25 септември, оставяйки Спърс да се съсредоточат върху мач от Висшата лига срещу Брентфорд на Събота междувременно.

  Сподели
98