Алисон: Никой не пита играчите за календара


Н. Гавазов

 Алисон: Никой не пита играчите за календара

Вратарят на Ливърпул Алисон е поредният играч, който говори за задръстването на футболния календар.

От началото на сезона няколко играчи на Манчестър Сити говориха за прекомерния брой мачове и факта, че играчите не могат да си починат правилно.

Алисон подкрепи колегите си, като в същото време призова футболните служители да слушат играчите.

"Повече мачове, по-важни мачове, големи отбори, които играят един срещу друг. Винаги е добра идея за нас, играчите, да добавят повече мачове към календар, който не е натоварен. Малко съм ироничен.

Никой не пита играчите какво мислят за добавянето на мачове, така че може би нашето мнение няма значение. Но всеки знае какво мислим за добавянето на повече мачове. Всички са уморени от това.

Разбираме, че има медии, телевизия. Имаме УЕФА, ФИФА, Висшата лига, вътрешни състезания. Не сме глупави и разбираме, че хората искат повече мачове. Но всички тези хора трябва да седнат заедно и да изслушат всички, включително играчите. Просто трябва да бъдем чути. Трябва да разберем мисленето зад това как искат да развиват футбола, а не само за добавяне на мачове, добавяне на състезания, добавяне на това, добавяне на онова.

В края на краищата всички искаме да изиграем най-добрия си мач. Ако си уморен, не можеш да играеш на високо ниво. Искам да показвам най-добрата си игра във всеки мач, в който играя", заяви Алисон.

  Сподели
25