Тотнъм преговаря за Адебайор


Н. Гавазов

Тотнъм преговаря за Адебайор

Мениджърът на Тотнъм Хари Реднап потвърди, че клубът води преговори с нападателя на Манчестър Сити Емануел Адебайор. Както е известно, през миналия сезон футболистът отпадна от плановете на Роберто Манчини, след като италианският специалист даде да се разбере, че закупеният за 25 милиона нападател няма бъдеще в клуба. Според Sky Sports, Тотнъм и Сити са в преговори от известно време за Адебайор, като двата клуба са се разбрали за трансфера, но пречка да бъде финализиран той е високата заплата, която Емануел получава - около 170 000 паунда на седмица.

„Президентът на клуба разговаря с Манчестър Сити за Адебайор, но как вървят преговорите, аз не мога да ви кажа", цитира Sky Sports думите на Реднап.

През втората част на сезона Адебайор игра под наем в Реал Мадрид, където вкара два гола срещу „шпорите" в Шампионската лига и през лятото бе свързван с преминаване в Кралския клуб, но до официални преговори така и не се стигна. По време на този мач феновете на Тотнъм скандираха обиди към бившия футболист на Арсенал, но самият играч заяви наскоро, че това няма да му попречи да подпише с отбора воден от Реднап.

 

  Сподели
122