Слот: Това е голям неуспех


Н. Гавазов

Слот: Това е голям неуспех

Мениджърът на Ливърпул Арне Слот нарече домакинската загуба с 1:0 от Нотингам Форест "голяма неуспех".

В събота Ливърпул загуби точки във Висшата лига за първи път под ръководството на Слот. В същото време "червените" допуснаха за първи път този сезон и не успяха да отбележат.

Слот бе разочарован от резултата и призна, че тактиката на Форест с игра с дълга топка е била проблем за неговата страна.

"Това е голяма неуспех. Винаги е неуспех, когато загубиш домакински мач. Обикновено нашите опоненти не завършват в топ 10, така че загубата от тях е голямо разочарование, въпреки че те бяха организирани и държаха много добре постройката днес.

Притежанието бе единственото нещо, на което можехме да повлияем, защото те играха с много дълги топки и когато спечелиш топката, трябва да преминеш през 11 играчи.

Имахме много притежание на топката, но успяхме да създадем само три или четири доста добри възможности. Не е добре.

Когато имаш толкова много притежание на топката и си в другата половина толкова много, трябва да играеш много по-добре, но ние направихме толкова много загуби на топката в прости ситуации. Това е историята на мача – притежанието не бе достатъчно добро.

Играчите се завърнаха от международното си задължение в добро състояние и днес видях отбор, който искаше да се бори докрай. Така че не става дума за енергия.

Ако погледнете головете, които отбелязахме досега, голяма част от тях дойдоха от борби, които контрираха нашия натиск с много дълги центрирания.

Не играхме достатъчно добре, защото твърде много индивидуални играчи не отговаряха на стандарта, с който съм свикнал от тези играчи“, заяви Слот.

  Сподели
44