Вила отклонила 40 оферти за Дуран


Н. Гавазов

Вила отклонила 40 оферти за Дуран

Директорът на футболните операции на Астън Вила Деймиън Видагани разкри, че неговият клуб е отхвърлил 40 оферти за нападателя Джон Дуран миналото лято.

През миналия сезон Дуран бе само резерва на основния нападател на Вила Оли Уоткинс. Тази роля не подхождаше на Джон, който беше решен да смени клуба през лятото.

Със сигурност се знае, че Челси и Уест Хем са преговаряли за Дуран, но реално е имало много повече ухажори за 20-годишния колумбиец.

В крайна сметка Дуран остана и наскоро бе обявен за играч на месец август на Вила. Старши треньорът на Бирмингам Унай Емери винаги е вярвал в Джон и не е искал да го продава.

"Оли е професионалист от най-високо ниво и нападател от най-висока класа. Затова ли Дуран искаше да напусне клуба? Да. Това е нормално, защото той иска да играе. Имаше поне 40 клуба, които искаха Дуран. Защото всички го искаха.

Джон Дуран е 20-годишно момче и знае това, което ние знаем: той има огромен потенциал. Може да стане един от най-добрите нападатели в света – точка. Унай започна да му дава повече минути. И ние говорихме с него. Той е добър, тренира и е щастлив.

Ако има клуб, който наистина смята, че Дуран може да стане един от най-добрите в света, това е Астън Вила с техния треньор Унай Емери“, заяви Видагани.

  Сподели
20