Вила е била на часове от отнемане на 10 точки


Н. Гавазов

Вила е била на часове от отнемане на 10 точки

Астън Вила е бил на часове от отнемане на 10 точки от Висшата лига заради нарушаване на правилата за финансов феърплей (ФФП).

Докато отборът на Унай Емери празнуваше класирането си в Шампионска лига през май, шефовете на клуба от Бирмингам знаеха, че има опасност да нарушат правилата на ФФП на Висшата лига.

Вила имаше риск да надхвърли лимита на загубите си от £105 милиона през тригодишния период, приключващ на 30 юни. От клуба се опасяваха, че това може да доведе до отнемане на цели 10 точки.

Виланите обаче успяха да намерят изход от затрудненото си положение, като продадоха водещия си полузащитник Дъглас Луис на Ювентус за £42 милиона точно преди крайния срок на 30 юни.

В допълнение към парите, Вила получи от Ювентус Самюел Айлинг-Джуниор и Енцо Баренечеа, които бяха изпратени под наем съответно в Болоня и Валенсия този сезон.

"Ние се озовахме в ситуация, в която трябваше да направим много пари, за да избегнем нарушаването на ФФП. Това бе голямо предизвикателство.

Всички бяха щастливи и празнуваха влизането в Шампионска лига, но аз и Мончи по време на партито мислехме как можем да избегнем отнемането на точки, което щеше да провали един прекрасен сезон. Това бе бомба със закъснител, която трябваше да обезвредим. Справихме се със задачата в последната секунда.

Периодът от 20 май до 30 юни обикновено е празник за всеки футболист, но за нас бе много труден момент. Важно е не само да продаваш играчи, но и да си сигурен, че отразяваш правилната печалба. В същото време можете да продадете само онези играчи, които Унай (Емери) не смята за ключови за отбора“, заяви директорът на футболните операции на Вила Деймиън Видагани,

  Сподели
32