Брентфорд продаде Тоуни на Ал-Ахли


Н. Гавазов

Брентфорд продаде Тоуни на Ал-Ахли

Брентфорд обяви продажбата на нападателя Айвън Тоуни на саудитския Ал -Ахли за £40 милиона.

Тоуни чакаше до последния момент оферти от грандове във Висшата лига, но появилите се в деня на трансферния срок слухове за намерението на Челси да покани Айвън така и не бяха потвърдени.

След като не успя да бъде повишен, Тоуни реши да си осигури добри доходи - 28-годишният английски национал обаърза бъдещето си с Ал-Ахли до 2027 г. и получава заплата от £400 000 на седмица.

Първоначално Брентфорд настояваше да продаде Тоуни това лято, тъй като на Айвън му оставаше само една година от договора.

Тоуни играе за Брентфорд, откакто се присъедини от Питърбъро през август 2020 г. През тези четири години Айвън вкара 72 гола в 141 изяви, като прекара осем месеца извън игра поради наказание.

Тоуни изигра ключова роля в промоцията на Брентфорд във Висшата лига, след което помогна на пчелите да подновят три пъти мястото си в елита.

"Беше удоволствие да работя с Айвън през последните четири години. Той вкарваше средно по един гол на всеки два мача, което е невероятно. На терена той беше страхотен голмайстор, свързващо звено и лидер. Той тласкаше отбора, играчите и себе си", заяви мениджърът на Брентфорд Томас Франк.

  Сподели
41