Сеп Ван ден Берг смени Ливърпул с Брентфорд


Н. Гавазов

Сеп Ван ден Берг смени Ливърпул с Брентфорд

Брентфорд привлече защитника на Ливърпул Сеп Ван ден Берг за £25 милиона, включително £5 милиона в бонуси.

Ван ден Берг подписа петгодишен договор с Брентфорд и се събра отново с Фабио Карвальо, който беше купен от Ливърпул по-рано през август.

Според Sky Sports Ливърпул е получил и правото на 17,5 процента дял от последващата препродажба на играча на Брентфорд.

През 2019 г. Ливърпул похарчи £4,4 милиона, за да привлече Ван ден Берг от Цволе. Оттогава 22-годишният холандец е изиграл само четири мача за първия отбор на "червените", след като е бил в Престън, Шалке 04 и Майнц под наем.

Байер Леверкузен също се интересуваше от услугите на Ван ден Берг, след като бе впечатлен от представянето на Сеп за Майнц 05 през миналия сезон, но Брентфорд успя да изпревари шампиона в Бундеслигата.

"Мисля, че той е страхотно попълнение за клуба и отбора. Сеп е качествен централен защитник и има потенциала да стане още по-добър.

Той пасва на нашата култура и начина, по който искаме да играем: той е бърз, чете добре играта и е хладнокръвен с топката, в разиграването и в решаващите отбранителни игри.

Сеп има страхотен характер и съм сигурен, че ще се впише добре и ще ни помогне да продължим напред“, заяви мениджърът на Брентфорд Томас Франк.

  Сподели
39