Слот обясни смяната на Куанса


Н. Гавазов

Слот обясни смяната на Куанса

Мениджърът на Ливърпул Арне Слот потвърди, че смяната на защитника Джарел Куанса на полувремето срещу Ипсуич е била тактическа.

Слот започна кариерата си във Висшата лига с победа с 2-0 като гост на новодошлите в дивизията, отбелязвайки и двата си гола през второто полувреме.

Ливърпул се подобри значително след почивката, докато през първото полувреме Ипсуич превъзхождаха съперника си в играта, което накара Слот да смени набързо 21-годишния Куанса с Ибрахима Конате.

"Може би първото ми впечатление от Висшата лига през първото полувреме беше това, което очаквах, защото съперниците ни превъзхождаха напълно и бяха много агресивни. Второто полувреме бе удоволствие за гледане.

Първото нещо, което казах на полувремето, беше, че няма нужда да говорим за тактика, тъй като губехме толкова много дуели. Мислех, че трябва да спечелим втория етаж повече с дълги топки. Това помогна и ни даде контрол над играта. Не мисля, че Ипсуич успя да се справи с темпото, с което играхме през второто полувреме.

Тактически ли беше смяната на Куанса? Да.

Когато играеш персонално, не е нужно да играеш с къси пасове. Не видях играчите да се борят за топката в дуелите един на един, загубихме почти всеки дуел с дълги пасове.

През второто полувреме бяхме готови, след това натиснахме педала за газта и можехте да видите, че сме способни да играем доста добър футбол“, заяви Слот.

  Сподели
34