Пелегрини: Отрано знаех, че Ман Сити иска Гуардиола


Н. Гавазов

Пелегрини: Отрано знаех, че Ман Сити иска Гуардиола

Бившият мениджър на Манчестър Сити Мануел Пелегрини призна, че е знаел предварително за желанието на клуба да види Пеп Гуардиола на негово място.

Именно Пелегрини бе предшественикът на Гуардиола в Сити преди назначаването на Хосеп през 2016 г.

Пелегрини прекара три сезона като мениджър на Сити, през което време спечели титлата във Висшата лига и две Купи на Лигата. Чилийският специалист обаче винаги е знаел, че само загрява мястото за Гуардиола.

"Отрано знаех, че искат Пеп Гуардиола. (Спортният директор) Чики Бегиристайн и (главният изпълнителен директор) Феран Сориано работеха с него в Барселона.

Те говориха с мен три или четири месеца преди назначаването и казаха, че ще извикат Пеп, но ако Пеп не стане техен треньор, аз ще бъда.

След това Пеп отиде в Байерн и аз работих три години и промених стила на Манчини, както те искаха, и това донесе успех.

Беше различен Манчестър Сити от днешния. През първата година купихме играчи, но през втората година не успяхме да подобрим състава поради санкциите на УЕФА. През третата година се подсилихме с Рахим Стърлинг и Кевин Де Брюйне.

След това Манчестър Сити продължи да инвестира много пари в добри играчи, подобрявайки отбора си. Днес те вероятно са един от двата най-добри отбора в света, заедно с Реал Мадрид", заяви Пелегрини.

  Сподели
53