Уест Хем и Зума се разделят?


Н. Гавазов

Уест Хем и Зума се разделят?

Уест Хем ще се раздели с капитана си Курт Зума, съобщава Sky Sports. Според източника, 29-годишният централен защитник ще премине в клуба от ОАЕ Шабаб Ал Ахли.

Съобщава се, че френският бранител ще премине медицинските тестове в следващите 24-48 часа и ако всичко е наред, ще подпише с клуба от Дубай. Уест Хам няма да вземе никаква трансферна сума за Зума, но пък за сметка на това ще спести от сериозната му заплата, която е близо 100 000 паунда на седмица. Договорът на защитника изтича в края на месец юни догодина.

Курт Зума играе за “чуковете" от 2021 г., когато пристигна от Челси. През изминалия сезон той взе участие в 39 срещи във всички турнири, в които вкара 3 гола. Футболистът се прочу със случай през 2022 г., при който във видеклип бе заснет как малтретира домашната си котка, заради което бе осъден и глобен от клуба си.

Уест Хем пък е доста активен на трансферния пазар, като вече се подсили с Макс Килман, Крисенсио Съмървил, Уесли Фодерингам, Луиш Гилерме, Никлас Фюлкруг и Гуидо Родригес.

  Сподели
27