Уест Хем обяви трансфера на Съмървил


Н. Гавазов

Уест Хем обяви трансфера на Съмървил

Уест Хем обяви трансфера на крилото на Лийдс Крисенсио Съмървил за £25 милиона плюс бонуси.

След като премина медицински преглед, Съмървил подписа договор с Уест Хем до 2029 г. с опция за удължаване с 12 месеца.

Съмървил е в Лийдс от 2020 г. и бе обявен за Играч на годината в Чемпиъншип през миналия сезон, като отбеляза 19 гола и направи девет асистенции.

В края на миналия сезон обаче Лийдс не успя да се завърне във Висшата лига, губейки във финала на плейофа на Чемпиъншип и това накара клуба от "Еланд Роуд" да продаде своята звезда.

22-годишният холандец, който преди това бе ухажван от Ливърпул и Челси, става най-новото попълнение в отбора на Хулен Лопетеги това лято след Уес Фодерингам, Макс Килман и Луис Гилерме.

"Наистина съм развълнуван и нямам търпение да започна. Това е перфектната стъпка за моята кариера. Уест Хем е огромен клуб с големи амбиции и страхотни играчи, така че съм наистина развълнуван да бъда тук.

Винаги се опитвам да следвам сърцето си и чувствах, че това е най-доброто място да продължа развитието си като играч и да се опитам да реализирам пълния си потенциал.

Тук има толкова богата история и този отбор се представи толкова добре във Висшата лига и Европа през последните години. Говорих с мениджъра и той ме убеди, че мога да се докажа тук и да помогна за постигането на успех през новия сезон.

Мисля, че съм тук, за да помогна за написването на нова глава от историята и ще се радвам да помогна на Уест Хем да се върне в Европа. Искам да допринеса с много голове и асистенции и нямам търпение да се запозная с моите съотборници и феновете", заяви Самървил.

  Сподели
18