Евертън с първи летен трансфер


Н. Гавазов

Евертън с първи летен трансфер

Евертън направи първото си попълнение за лятото с привличането на полузащитника на Астън Вила Тим Ирогбунам.

20-годишният Ирогбунам подписа договор с Евертън до юни 2027 г. BBC предполага, че Тим е струвал на мърсисайдския клуб 9 милиона паунда.

През миналия сезон Ирогбунам изигра 15 мача за Вила под наем, а предишната кампания, 2022/23, прекара в КПР от Чемпиъншип под наем.

Английският национал до 20 години ще се присъедини към новия си отбор следващия месец, когато играчите на Евертън се завърнат от ваканцията си преди сезона.

"Щастливи сме да добавим Тим към нашите възможности за полузащита. Той е млад играч, който все още се учи и развива, но е ясно, че притежава много от качествата, които искаме в тази област на терена", заяви мениджърът на "карамелите" Шон Дайк.

"Много съм доволен. Евертън е невероятен клуб, голям клуб и просто съм наистина щастлив да се присъединя и нямам търпение да започна. Това бе ход, който не исках да подмина. Исках да се възползвам от възможността.

Когато говорих с Кевин Телуел (директор на футболния отдел на Евертън), той ми разказа повече за клуба – неговата история, бъдещето и къде ме виждат да играя. Това ме накара да се почувствам много развълнуван, защото предстоят големи неща, особено с новия стадион.

Когато бях на "Гудисън" като противников играч, видях какви са феновете на Евертън. Веднага можете да кажете каква е атмосферата – те винаги подкрепят отбора. Ще работя здраво за тях.

Просто нямам търпение да започна. Ще дам всичко от себе си и нямам търпение да покажа какво мога да донеса на този клуб", заяви Ирогбунам.

Директорът на футболния отдел Кевин Телуел каза: "Щастливи сме, че успяхме да предприемем бързи действия, за да доведем Тим в Евертън. Той е играч, който следим отблизо и вярваме, че притежава уменията и характеристиките да бъде силно допълнение към нашата халфова линия.

На 20 години той е млад и жаден играч, който вече е натрупал впечатляващ опит и ние с нетърпение очакваме да му помогнем да продължи да се развива и да реализира своя очевиден потенциал".

Обсъждайки стила си на игра, Ироегбунам добави: "Бих казал, че съм играч, който прави по малко и от двете – обичам да вървя напред, да нося топката нагоре по терена, но в същото време обичам да печеля единоборства и да работя здраво.

Бе много важно за мен бързо да се организира преместването. Това означава, че мога да се впиша и да вляза от първия ден и да се възползвам от шанса си да впечатля от началото на предсезона.

Знам, че мениджърът обича отборите му да са директни и да работят здраво. За това трябва да сте във форма и това, че съм тук за целия предсезон, ще ми помогне да стигна до тези нива на фитнес, за да направя всички тези неща съм готов на всичко".

  Сподели
49