Тотнъм преговаря за италиански национал


Н. Гавазов

Тотнъм преговаря за италиански национал

Тотнъм проведе преговори с Болоня относно потенциалното привличане на защитника Рикардо Калафиори.

22-годишният футболист в момента е на национално ниво на Евро 2024 с Италия, като решението на Спалети да налага Калафиори за титуляр е доказателство за отличните постижения на дебютния му сезон за Болоня, след като премина от швейцарския отбор Базел през август 2023 г.

Защитникът бързо затвърди мястото си като опция за първи избор на Стадио Ренато дал'Ара, помагайки на отбора си да завърши на пето място и да се класира за фазата на лигата на обновената Шампионска лига през следващия сезон.

Според CaughtOffside, Тотнъм направи първия си ход в преследването на високо оценения Калафиори по време на трансферния прозорец това лято.

В доклада се посочва, че Спърс са провели първоначални дискусии с представители на защитника и настоящите работодатели от Болоня за евентуално преминаване към клуба от Северен Лондон преди старта на сезон 2024-25.

Отборът на Анже Постекоглу остава в надпреварата за Калафиори, въпреки че играчът се предполага, че предпочита преминаване в италианския гранд Ювентус това лято.

Тъй като Тиаго Мота напусна треньорския пост в Болоня, за да поеме овакантената роля за Старата госпожа, се смята, че 22-годишният футболист се надява да последва старши -треньора си на стадион "Алианц".

Наред с Юве, към Калафиори има интерес и от други топ отбори в Серия А, включително Милан , Наполи и Интер.

Освен от клубове, които се подреждат за услугите на Калафиори в Италия, Спърс са готови да се сблъскат с конкуренция от страна на други отбори от Висшата лига за младежа.

Смята се, че Нюкасъл е провел предварителни разговори с Болоня за евентуално преминаване на защитника през този прозорец.

Оказва се, че Челси също е запален по Калафиори.

  Сподели
125