Ливърпул излезе с изявление за Алън Хансен


Н. Гавазов

Ливърпул излезе с изявление за Алън Хансен

Бившият защитник на Ливърпул и Шотландия Алън Хансен е "сериозно болен" в болница, потвърдиха "червените", като отдадоха почит на "легендарната" кариера на 68-годишния футболист.

По време на блестящ 14-годишен престой с фланелката на Ливърпул от 1977 г. до 1991 г., Хансен бе крайъгълен камък на доминиращия отбор на "червените" от 80-те години на миналия век, спечелвайки не по-малко от цели 25 големи отличия.

Отличията на шотландеца с Ливърпул включват осем титли от Първа дивизия и три Европейски купи, в допълнение към четири Купи на Лигата, две Купи на ФА, шест Чарити Шийлд, една Суперкупа на Футболната лига и Суперкупа на УЕФА.

Голмайстор с 14 гола и 19 асистенции в 620 мача от защитната линия на Ливърпул, Хансен е 10-ти в списъка с участия на "червените" за всички времена и се превърна в разпознаваем специалист след пенсионирането си през 1991 г., като редовно се появяваше в Мача на деня на BBC.

В изявление Ливърпул потвърди, че 68-годишният Алън е бил сериозно болен и са в близък контакт със семейството му, като същевременно заявява, че всички актуализации ще бъдат съобщавани, когато и когато е възможно.

"Мислите и подкрепата на всички във ФК Ливърпул са с нашия легендарен бивш капитан Алън Хансен, който в момента е сериозно болен в болница“, съобщиха "червените".

"Хансен бе защитник на най-голямата елегантност.

Защитник на най-голямата елегантност, изключителният набор от отличия на Хансен през 14-годишен период с "червените" – той се присъедини от Партик Тисъл през 1977 г. – включваше осем титли в лигата, три Европейски купи, две Купи на ФА и три Купи на Лигата.

Джоки, както го наричаха съотборниците му, е в топ 10 за всички участия за клуба, след като е изиграл 620 мача, а шотландският централен защитник също е служил като капитан на Ливърпул в продължение на четири сезона.

В момента клубът е в контакт със семейството на Алън, за да ни подкрепи в този труден момент и нашите мисли, желания и надежди са с Алън и цялото семейство Хансен.

Ще предоставим всякакви допълнителни актуализации, когато ги получим своевременно, и молим поверителността на семейство Хансен да се спазва в момента", добавят от Ливърпул.

В допълнение към огромните си постижения с Ливърпул, Хансен, който започна старшата си кариера с Партик Тисъл, участва в 26 мача за националния отбор на Шотландия и представи нацията си на Световното първенство през 1982 г.

Трикратният европейски шампион бе избиран за отбора на годината в Първа дивизия шест пъти и бе въведен в Залата на славата на английския футбол през 2006 г.

  Сподели
166