Ливърпул засили интереса към 26-годишното крило на Ювентус


Н. Гавазов

Ливърпул засили интереса към 26-годишното крило на Ювентус

Ливърпул ще засили усилията си в преследването на крилото на Ювентус Федерико Киеза преди летния трансферен прозорец.

След назначаването на Арне Слот за наследник на Юрген Клоп и с хора като Майкъл Едуардс и Джулиан Уорд, които се завръщат зад кулисите, се очаква "червените" да бъдат заети през предстоящия трансферен прозорец.

На фона на тези развития, основният приоритет на Ливърпул остава укрепването на техните атакуващи възможности, с особен акцент върху осигуряването на широк нападател или крило.

Според доклад на Tutto Juve, в Ливърпул са готови да засилят усилията си да подпишат с универсалния нападател на Ювентус това лято на фона на несигурността относно ситуацията с договора му в Торино.

Скаути от "Анфийлд" присъстваха, за да наблюдават Киеза по време на неотдавнашната победа на Ювентус с 1:0 във финала за Купата на Италия над Аталанта, където 26-годишният играч игра 69 минути, преди да бъде заменен.

Разбираемо е, че Юве няма търпение да поднови сегашния договор на Киеза, който изтича през 2025 г., но напредъкът по отношение на потенциалното удължаване на договора е в застой поради исканията за заплати на играча.

В резултат на това се смята, че "бианконерите" са готови да се разделят с 26-годишния играч на правилната цена това лято, ако той не се съгласи с новите условия, предложени от клуба.

Докладът добавя, че оферта от около £51 милиона може да бъде достатъчно добра, за да осигури подписването на универсалното крило.

Италианският национал се превърна в едно от най-търсените крила след невероятното Евро 2020, но страдаше от редовни контузии през последните няколко сезона.

Той пропусна по-голямата част от 2022 г. заради контузия и претърпя 10 различни физически проблема през последните 18 месеца след завръщането си.

Киеза отбеляза осем гола и направи две асистенции в 32 мача от Серия А този сезон.

  Сподели
302