Салах намекна за оставане след назначаването на Слот


Н. Гавазов

Салах намекна за оставане след назначаването на Слот

Един от звездните играчи на Ливърпул направи основен намек, за да подскаже, че може да остане на “Анфийлд за още един сезон след назначаването на Арне Слот за нов старши"- треньор на клуба.

Само два дни след като пое последния си мач като шеф на Фейенорд - домакинска победа с 4-0 над Екселсиор в Ередивизи - Слот бе официално представен като нов мениджър на Ливърпул в понеделник и той официално ще заеме поста си на 1 юни, при условие, че получи разрешително за работа.

Холандецът е избраният да наследи легендата на Ливърпул Юрген Клоп, който се оттегли след девет изключително успешни години начело на гранда от Мърсисайд, спечелвайки осем трофея и 299 от своите 491 мача начело.

Въпреки че Слот призна, че "не е било лесно решение" да се сбогува с Фейенорд, той вярва, че "възможността да стане старши треньор във Висшата лига, в един от най-големите клубове в света, е трудна за пренебрегване". "

Пристигането на 45-годишния футболист идва след назначенията както на Майкъл Едуардс, така и на Ричард Хюз, които наскоро поеха съответно ролите на главен изпълнителен директор на футбола и спортен директор и се очаква да имат важно влияние върху лятната трансферна дейност на клуба.

Един играч, който непрекъснато е свързван с напускане на Ливърпул през последните 12 месеца, е звездният нападател Мохамед Салах, който скоро ще влезе в последната година от договора си.

Твърди се, че 31-годишният играч е бил обект на оферти за големи пари от Ал Итихад на стойност над £100 милиона миналото лято, но в крайна сметка той остана на мястото си на "Анфийлд" и записа 25 гола и 14 асистенции в 44 изяви през 2023 г. -24 кампания.

Салах, който наскоро бе включен в представянето на новия екип на Ливърпул, намекна, че ще остане в клуба за 2024-25.

Само няколко часа след обявяването на назначаването на Слот, Салах се обърна към " X “ – преди известен като Twitter – за да изпрати съобщение до привържениците на Ливърпул преди следващия сезон.

"Знаем, че трофеите са това, което се брои и ще направим всичко възможно това да се случи през следващия сезон. Нашите фенове го заслужават и ние ще се борим", каза Салах.

Ливърпул вече потвърди, че Джоел Матип и Тиаго Алкантара ще напуснат клуба след изтичане на договорите им, докато резервният вратар Адриан разкри , че планира да напусне, когато договорът му изтече през юни.

Салах е една от трите високопоставени звезди, които скоро ще навлязат в последната година от договора си заедно с капитана на клуба Върджил ван Дайк и десния бек Трент Александър-Арнолд .

Въпреки че се смята, че Ливърпул възнамерява да задържи и двамата играчи и да ги обвърже с нови договори, дуото на "червените" е свързано с възможни напускания през лятото - Ван Дайк е желан от Байерн Мюнхен и саудитския втородивизионен клуб Ал-Кадсия, докато Реал Мадрид се смята, че има интерес към Александър-Арнолд.

Каоимин Келехер изглежда е готов да прецени дали да продължи като дубльор на първия вратар Алисон Бекер или да се премести другаде в клуб, където е сигурен, че ще играе редовно в първия отбор.

Възможно напускане на нападателя Дарвин Нунес също се обсъжда през последните седмици на фона на отчетения интерес от страна на Барселона, въпреки че гигантите от Ла Лига вероятно ще се затруднят да си позволят уругваеца, като се имат предвид техните добре документирани финансови проблеми.

  Сподели
125