Стана ясно защо Де Дзерби напусна Брайтън


Н. Гавазов

Стана ясно защо Де Дзерби напусна Брайтън

Основната причина за напускането на Роберто Де Дзерби от поста ениджър на Брайтън са разногласията на италианския специалист с президента Тони Блум относно трансферната политика на клуба.

Преди ден Брайтън обяви, че след мача от последния кръг на Висшата лига срещу Манчестър Юнайтед Де Зерби ще напусне поста си "по взаимно съгласие на страните“.

Страните са стигнали до това решение след неуспешни преговори относно плановете на Брайтън за летния трансферен прозорец, твърди The Athletic.

Амбициозният Де Дзерби искаше да предприеме по-рисков подход към трансферния пазар по отношение на трансферите, за да се опита да върне Брайтън в европейските клубни турнири през следващия сезон.

Блум обаче отказа да наруши принципите, които помогнаха на Брайтън да се закрепи във Висшата лига и да се превърне в ценен източник на таланти за големите клубове.

Под ръководството на Блум трансферната политика на Брайтън е фокусирана върху придобиването на обещаващи играчи под 23 години, които клубът избира чрез статистически анализ. А за да помогнат на младите, "чайките" канят ветерани с опит в печеленето на трофеи.

  Сподели
282