Ман Сити разгроми Уулвс


Н. Гавазов

Ман Сити разгроми Уулвс

Покер на Ерлинг Холанд позволи на Манчестър Сити да смаже Уулвърхамптън с 5:1 и да намали разликата от лидера във Висшата лига Арсенал до една точка.

Матео Ковачич, Фил Фодън и Ерлинг Холанд се завърнаха в титулярния състав на Сити след победата с 2:0 над Нотингам Форест.

"Вълците" направиха само една смяна в началото. Уго Буено замени Мат Дохърти.

Двубоят започна с атака на Сити, а Уулвърхемптън се защитаваше и дори не се опита да отговори с атаки.

И още в 10-ата минута гостите залитнаха. Докато се опитваше да изрита топка, отскочила от терена, Йошко Гвардиол се сблъска с Райън Аит-Нури и реферът Крейг Поусън отсъди дузпа. Холанд не пропусна от 11 метра - 1:0.

След това "гражданите" малко се забавиха, започнаха по-рядко да заплашват вратата на Жозе Са и дори позволиха на противника да задържи топката.

Но доброто представяне на "вълците" завърши с гол, който те допуснаха в 35-ата минута. Родри хвърли топката в далечния ъгъл на вратарското поле, а там Холанд заби с глава - 2:0.

В края на първото полувреме Нелсън Семедо наруши излизането един на един на Хааланд, като удари Ерлинг в краката отзад, но системата ВАР върна справедливостта, а потърпевшият сам реализира дузпата - 3:0.

Малко след началото на втората част Едерсон не успя да спре докрай центриране от фланга, благодарение на което Хуанг Хи Чан стреля във вратата - 3:1.

Отговорът на Сити бе незабавен. От своята половина на терена Фодън подаде напред към Холанд, който навлезе в наказателното поле, освободи се от опеката на Макс Килман и стреля – 4:1.

До края на мача Сити игра забавно, създавайки редица добри положения. В 85-ата минута "вълците" все пак допуснаха петия гол. Именно появилият се като смяна Хулиан Алварес нахлу в наказателното поле и търкулна топката във вратата - 5:1.

Уулвърхемптън не показа нищо в нападение, с изключение на гола на Хуанг. Сити постигна рутинна победа, без дори да играе с пълна сила.

  Сподели
184